Inte imponerad av Fahlström

Bengt Fahlström, producent och programledare för ikoniska Barnkanalen, har avlidit och hyllas nu som banbrytande och föregångare när det gällde att göra tv för barn. Fast jag kan berätta att alla var inte lika imponerade av Fahlström när det begav sig…
Det sägs ju att man inte ska tala illa om de döda. Varför begriper jag inte, eftersom de ju knappast lider av lite gliringar när de ligger i kistan. Värre i så fall att tala illa om levande som ju kan bli ledsna.
Nåväl, det var en parentes och det här lilla eposet skulle ju handla om när min äldsta dotter mötte ovan nämnde Fahlström. Ett möte som nog inte riktigt utföll som Fahlström hade föreställt sig.
Tösabiten var väl tio år vid det här tillfället och hade redan hunnit lära sig att ifrågasätta auktoriteter och titlar. Så hon var knappast stjärnögt imponerad och blyg när hon fick träffa den kände tv-producenten.
I vår bekantskapskrets ingick Pelle Thörnberg – en journalist som rörde sig fritt mellan olika media, som tidningar, radio och tv. Vid den här tiden extraknäckte Pelle en del vid Malmö-tv och vid något tillfälle skulle han göra något knäck för Fahlströms program Barnkanalen. Pelle undrade om vår dotter Malin ville följa med och se hur det gick till att göra tv.
Det skrivs naturligtvis inte i några nekrologer, men i likhet med många andra kända tv-profiler hade Bengt Fahlström rykte om sig att vara ganska väl medveten om sitt eget värde. Han var så att säga lite dryg. När han nu mötte Pelle och Malin så vände sig tv-ikonen till tioåringen med den retoriska frågan:
– Och du vill förstås ha min autograf?
Varpå Malin förvånat tittade på farbrorn och svarade:
– Nä, vad ska jag med den?
Ett svar som Pelle Thörnberg gömde i sitt hjärta och säkert berättade för en och annan kollega i tv-huset…

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Media och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s