Fiskesabotören Thomas Di Leva

Som alla vet är Thomas Di Leva något av det snällaste som finns. Han vill verkligen alla väl och hyser en gränslös kärlek till sina medmänniskor. Ändå var det nära att han saboterade vår laxfiskevecka i Torneälven…

När jag i kväll såg Di Leva på tv-apparaten kom jag att tänka på den dråpliga historien. Det här var i slutet av 1990-talet och jag hade fått i uppdrag att åka upp till Muonionalusta vid Torneälven för att göra reportage  om det allt bättre laxfisket i älven. Med mig hade jag vännen, fotografen och rutinerade laxfiskaren Christer Mattssson. Vi flög från Kallinge, bytte plan på Arlanda och landade i Luleå. På planet blev det lite ”starspotting” eftersom Thomas Di Leva med band fanns med.
Väl framme i Luleå såg det lovande fiskeresan ut att få ett brått slut. Bagagebandet snurrade och snurrade, men aldrig att våra spötuber och övriga fiskegrejor dök upp. Vi var på väg att anmäla bagageförlusten när Christer råkade kasta en blick ut genom fönstret och fick se hur någon anställd rullade fram ett par bagagevagnar med Di Levas utrustning, musikinstrument, strålkastarställningar, mikronfonhållare och så vidare. Och mitt bland alla musikgrejorna tronade våra spötuber. Någon i bagagehanteringen hade väl inte tittat så noga på lapparna utan tagit för givet att de långa plasttuberna hörde till musikgrejorna.
Vi gjorde en blixtutryckning genom dörrarna, fick stopp på både bandet och bagagekärrorna och förklarade vad som hänt. Med ett stort garv lämnade bandmedlemmarna över våra spötuber och försäkrade att de inte hade tid att fiska på den här turnén.
För övrigt hade det inte gjort så mycket om vi inte fått tag i våra spön. Det var jättevarmt under veckan, nästan inget vatten i älven och absolut ingen stigande lax. Men det var bra med hjortron och vi hade spännande gäddfiske i en liten sjö.

Annonser
Det här inlägget postades i Fiske, Musik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s