Gå upp och pröva dina vingar…

Så har bloggisten varit farligt nära en blodstörtning igen. Borde lära mig att undvika flygplatser i allmänhet och Kastrup i synnerhet.

Om man skulle ge sig till att sätta plus och minus på transportmedlet flyg så skulle minussidan bli lika lång som min syndabekännelse – medan en enda sak skulle hamna på plussidan: tidsvinsten.
Om man ska förflytta sig från Yttersta Gränsen till Gran Canaria kan man naturligtvis åka bil, buss, tåg och båt – men det tar väldigt lång tid. Två dygn för att ta sig ner till Cadiz i södra Spanien och sedan ungefär lika länge med färja till Las Palmas. Fyra dygn på ena hållet och fyra på andra – blir lite knepigt om man bara har en veckas semester…
Nej, för kortare solsemestrar är det nog, dessvärre, flyget som gäller. Och det är inget kul! Först måste man köa i evigheter för att bli av med bagaget, sedan ska man förnedras av furir-wannabe´s i säkerhetskontrollen och slutligen dumpas man i avgångshallen där företagen har ”license to rob”. (På Gardermoen i Oslo tog dom 89 norska kronor för ett glas (!) av husets vin). För att ta sig igenom denna skärseld måste man vara på flygplatsen flera timmar före avgång.
Väl i planet gäller det att ha Fru Fortuna på sin sida så att du slipper:
– feta, illaluktande gubbar i sätet bredvid.
– skrikande bebisar i sätet framför.
– femåringar i sätet bakom, som av ren leda roar sig med att sparka dej i ryggen.
När så planet, nästan alltid försenat, kommer iväg är du dyngblöt av svett, eftersom det nästan alltid är idiotvarmt ombord på flygplan.
Men du förflyttar dig ju, som sagt, snabbt. Drygt 400 mil på fem timmar och när du väl landat känner du dig rätt nöjd med att ha bytt ut snålblåsten, duggregnet och de två plusgraderna mot sol, sommar och varma vindar.
Tyvärr ska du ju resa hem igen och då börjar hela cirkusen om på nytt. Skillnaden är kanske att servicen på Las Palmas flygplats är betydligt bättre än på Kastrup. Incheckningen går snabbare, säkerhetspersonalen är vänligare och priserna i avgångshallen är inte lika avskräckande. Dessutom verkar inte bagagepersonalen befinna sig i ständig konflikt. Att lämna sina väskor till Kastrups bagagehantering är rena lotteriet. Du vet aldrig om, eller när, du får se dem igen. Det går långsamt, det blir fel och jag kan försäkra Novia och andra som hanterar väskorna på Kastrup att timslång väntan vid ett snurrande bagageband inte är vad man önskar sig efter en lång och tröttande hemresa!

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s