Profiler på Blocket

Jag har nyligen både köpt och sålt grejor, rätt dyra sådana, via Blocket. En utmärkt kontaktyta mellan köpare och säljare som helt revolutionerat vårt sätt att handla med begagnade grejor. Men man får lära sig att stå ut med en del knäppskallar…

Camper med bil, utlöser många konstiga telefonsamtal.

Under årens lopp har det blivit en del annonser på Blocket och för det mesta lyckade försäljningar. Undantaget var väl vår fina Toyota Avensis som ingen ville ha, trots att det var en kanonbil till ett bra pris. I stället fick vi faktiskt ut nästan samma pengar av en bilhandlare!
Nu senast var det frågan om att sälja vår camper, med passande pick-up därtill. Kanske inte alldeles lättsålt – kundkretsen för sådan prylar är rätt begränsad. Men har man bara tålamod att vänta in rätt köpare så… Fast man får räkna med en del underliga mejlfrågor och telefonsamtal. Allt från han som undrade hur lång tid det skulle ta för honom att köra 2000 mil med bilen, till han som kom med en massa konstiga frågor om måtten på kors och tvärs.
Fem härliga typer som alltid dyker upp är de här:
Den pratsjuke: Han har inte alls tänkt sig att köpa en camper, men tycker det verkar vara en spännande pryl och vill gärna veta mera. Han har själv haft husvagn och en gång var han i Skåne och där är det ju trevligt. För att inte tala om Öland, där han fick plats på en camping fast det var fullt…
Priskollaren: Han har redan en camper, men det berättar han inte. Han är lite nyfiken på vad han kan få ut för den och vill kolla av prisnivån. Ställer massor av frågor för att kunna jämföra utrustningen med sin egen.
Skambudaren: Han avvaktar någon vecka för att se om objektet blir sålt. Om inte så ringer han och berättar att han vill hjälpa dig (!) till en snabb och smidig affär. Han har kollat upp värdet på det hela och tyvärr har du ju missuppfattat prisnivån en smula. Men eftersom du verkar vara en trevlig prick så ska han betala lite över marknadsvärdet. Därför bjuder han hälften av vad du begärt – och blir dessutom sur och förvånad när du tackar för visat intresse och lägger på.
Den fattige: Han upptäckte alldeles nyss att det var mycket månad kvar i slutet av lönen, men tänker att det kommer bättre tider och då skulle man kanske ha sig en camper. Lika bra att ringa upp och kolla läget litegrann, så man har klart för sig när arvet eller V65-vinsten trillar in. Han tycker att det kunde vara fräckt att bara ta huset på ryggen och styra ut på vägarna. On the road again, kanske ner till Solkusten och glida runt mellan strandbarerna innan man går till vila i campern medan solen sjunker bakom bergen.
Fredagsgroggen: Fan, en sån skulle man ha, tänker den här gossen – tömmer glaset i botten och börjar treva efter telefonen. Jävlar, när det blir dags för älgjakt. Langa in studsaren, tre backar öl, vinka ajö åt kärringen, hämta upp kompisen och så bara: bang, rätt ut i skogen!
Han ringer, han snackar, han sluddrar och alla försök att avbryta honom är resultatlösa. Helvete, han ska bara ha campern. Till slut lyckas du få fram att du måste ge dig iväg, att han får ringa igen på måndag. Det gör han inte.
Det finns fler typer, men dom kanske jag får återkomma till, nästa gång har gjort affärer på Blocket.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s