I mobilskuggans dal

Utebliven mobiltäckning, mitt i Skåne, är ett problem. Ett STORT problem – nästan värre än om det varit något område i inre Härjedalen där displayen visar ”Ingen service”.

Förra helgen var vi och hälsade på goda vänner i Torna Hällestad. Om man ville telefonera fick man gå ut och ställa sig på stora stenen i trädgården. Att surfa eller kolla mejlen var bara att glömma. För den som inte är så väl bevandrad i den skånska geografin kan meddelas att Torna Hällestad ligger sisådär 15 km fågelvägen från Lund och E22.
Dagen därpå förflyttade vi oss till Kulturens Östarp, nära Veberöd. Inte lika nära någon storstad, men ändå med Rv 11 som sveper förbi några kilometer norrut. Inte gick det att ringa där heller…
Det är alltså inte bara här ute vid Yttersta gränsen som mobiltäckningen är usel. Men det nyttar faktiskt inte att skrika sig blå. Jag har försökt och klagat hos alla tänkbara instanser, men det är som att ställa sig och dunka huvudet i en betongvägg. Svaret är ständigt detsamma: ”Men vi har 100-procentig täckning i Skåne”. Det är inte sant, men det är oerhört svårt att nå ut med motbudskapet.
Det hade varit mycket lättare om man varit jämte. Dom är det nämligen synd om, dom är någon sorts officiella glesbygdsbor – och har åtminstone rätt att klaga. Men vi som bor på den skånska landsbygden ska väl inte gnälla. Det ”vet” ju alla hur bra det är i Skåne. Vi är bara bortskämda som tycker att vi har rätt till fungerande mobiltelefoni i dessa tider när telefonoperatörerna försöker övertrumfa varandra i att göra reklam för mobilt höghastighetsbredband.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Media och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s