Fega, lata eller fattiga?

Varenda onsdagskväll under sommarhalvåret tjuter det till mellan granarna…
…och varenda onsdagskväll under sommarhalvåret frågar vi oss:
Var är polisen?

Det är ju något märkligt med en brottslig verksamhet som får fortgå år ut och år in, trots att polisen uppenbarligen känner till den. Inledningen till den här bloggposten handlar om unga motorcyklister som drar förbi Torpet i 150, men det finns ju många andra exempel.
För den som inte är så bekant med eländet ska jag kanske berätta lite mera utförligt om onsdagarnas vannsinnesrejs. Sedan många år tillbaka är det inofficiell mc-träff på flygrakan söder om Sjöbo. Där samlas unga fartdårar (och några lite mera sansade motorcyklister) för att riskera sitt och andras liv i uppvisningskörning. Till träffen kommer dom från alla håll i Skåne, även på den lilla länsväg som smyger sig förbi Torpet. En väg av hygglig kvalitet som åsatts fartgränsen 70 km/tim. En logisk gräns med tanke på att vägen är krokig, sikten ofta är skymd, det är gott om vilt och ofta traktorer och andra jordbruksredskap på vägen.
De flesta trafikanter bryter mot den gränsen, mer eller mindre grovt. Många kör 90 och det kan man väl leva med. När dom drar förbi i 110 skakar man lite på huvudet, men när man hör ett högoktanigt bröl nere mellan granarna vet man inte om man ska bli rädd, ledsen eller förbannad…
Sekunder senare svischar det till när en, två, tre, fyra snabba racingcyklar tjuter förbi i minst 150 km/tim. Dom är lite olika många, men regelbundna så man kan ställa klockan efter dom – och det är då man undrar var polisen håller hus. Varför ställer polisen inte upp en fartkamera vid vägen, stoppar galningarna och plockar av dom körkorten? Det är ju uppenbart för varenda tänkande människa att de här grabbarna inte ska ha körkort. Dom saknar ju såväl omdöme, fantasi som förstånd.
Frågan är alltså om poliserna är för fega för att stöta sig med mc-folket, för lata för att orka rigga en fartkontroll eller om det faktiskt är så att det saknas pengar för en vettig trafikövervakning. Tja, den frågan kanske den värde läsaren kan svara på?

Annonser
Det här inlägget postades i Trafik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s