Goda grannar

Hade besök av den elake herr Murphy i går. Innan han gick så fixade han till ett stopp i avloppet. Det tyckte jag var onödigt, eftersom vi ska bygga om köket och lägga om avloppet inom några månader.

Det har varit lite si och så med vårt köksavlopp de senaste månaderna. Det har kluckat, harklat och porlat på ett ganska osunt sätt. När man sköljde ur kaffekannan lät det som när morbror Hugo gurglade och hur det lät när man tömde ut spagettivattnet ska vi inte skriva om – med tanke på känsliga läsare.
Avloppet har hostat, harklat och stönat – men vattnet har trots allt runnit igenom, om än långsamt. Ända tills i går. Då blev det totalstopp. Långt nere i röret, nere i en konstifik krök där det inte går att komma in med en rensfjäder. Alla försök med rensband, vattenspolning och till och med tryckluft var förgäves.
Jag brukar alltid säga att ska man bo på landet ska man ha en granne som har traktor. Så nu ska jag kanke tillägga: …och gärna en slamsugare också. Grannen Nicke brukar nämligen köra ut flytgödsel, både på den egna gården och andras. Så det blev inbackning av stora skittunnan, kopplande och skarvande av diverse slangar, prov med sug i yttre avlopp, bollar i toastolen, plastkassar över golvbrunnarna och en massa annat fix och trix. Det gick inte…
Sista desperata åtgärden var att skicka in sugslangen genom köksfönstret, trycka ner den i köksavloppet och sedan suga utav bara den. Det är bra sug i en pump som är avsedd att dra upp flytgödsel från flera meter djupa brunnar – så det sa ”slurp” och upp genom slangen kom en del saker som såg lika läbbiga ut som dom luktade. Och när vi tagit bort alla slangar så susade vattnet igenom utan ett enda kluck eller suck!
Det är gott med goda grannar – särskilt när man bor vid Yttersta gränsen.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s