Gestapo på Kastrup

”Sköt dej nu, annars får du bli polis”, var ett vanligt talesätt på 60-talet. Det var en tid när det fanns hur gott om jobb som helst – och det ansågs att den som inte dög till något annat i alla fall kunde bli polis.

På den tiden räckte det med fullgjord militärtjänst för att komma in på polisutbildningen. I dag har ribban höjts och det lär krävas att man varken är fascist eller fullblodsidiot.

Därför har poliserna tagit ett steg upp på den sociala stegen och nedanför dem finns numera väktarna. Till vaktbolagen söker sig dom som inte ens klarar av att bli poliser. Eftersom det är människor som är små i anden, men har ett stort makt- och kontrollbehov, blir dom en ren pest för de stackare som tvingas konfrontera dem.

Det är de här ”grabbarna” (jo, det är oftast folk av mankön, men under senare år har det smugit sin in en och annan liten argsint dam också), som brukar bevisa sin samhällsnytta genom att misshandla berusade småtjejer i tunnelbanan, brotta ner pensionärer i ICA-butiken och konfiskera nagelfilar i säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Numera är det nämligen vaktbolag som bemannar säkerhetskontrollerna på flygplatserna. Det betyder att du tvingas förnedra dig, hasa förbi utan skor och bälte, med byxlinningen i ett krampaktigt grepp samtidigt som du försäkrar att du inte gömt en liten atombomb i tunntarmen. Dessa små Gestapo-wannabes är nämligen allsmäktiga. Våga inte höja rösten mot dem, hur rätt du än har, för då får du kanske inte åka iväg på semestern som du betalat 10 000 kronor för. Det är nämligen dessa småfascister som har MAKTEN och den utnyttjar dom omsorgsfullt och med stor njutning.

Att sedan deras alltmer pervesa maktutövning förmodligen kommer att leda till att fler än jag börjar söka alternativa färdsätt, som tåg, buss eller båt bekymrar säkert inte dessa dårar – men det borde bekymra flygbolagen.

Är det nån som sett om vaktbolagen brukar ha den här symbolen?

Annonser
Det här inlägget postades i Trafik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s