Digital förlossning

Så har man blivit morfar igen – och hustrun och jag delar glädjen med en lätt förvirrad häpnad över de tekniska framstegen. Nej, vi var inte med i förlossningsrummet, men bara timmarna senare kunde vi beskåda William på bild.

Det är ganska precis sju år sedan vi senast blev morföräldrar. Den gången fick vi ett SMS som talade om att allt gått bra och sedan fick vi vänta några dagar innan vi fick skåda underverket IRL. Några bilder kom det inte.

Sedan dess har vi blivit med mobiltelefoner som är små datorer, som visar skarpa färgbilder i hög upplösning, vi har fått möjlighet att twittra, blogga och facebooka (Hjälp, hur gör man verb av knepiga engelska substantiv?).  Det skickas bilder korsan och tvärsan, det bloggas och det twittras. Jag är glad åt alla möjligheter som den digitala världen ger oss – men möjligen lite förvirrad och bekymrad över var man ska dra gränsen mellan privat och offentligt. Är det OK att jag lägger ut bilden på mina barnbarn så att alla som vill kan titta?

Vi som växte upp i en tid när det ansågs såväl närgånget som oförskämt att fråga vad folk tjänade, eller vilket parti dom röstade på, har kanske lite svårt att hantera den nya tidens öppenhet. Särskilt om vi skall balansera vår puritanism mot den andra ytterligheten, där vi uti TV-apparaterna kan beskåda personer som inte bara fläker ut sina underliv utan även sina känsloliv till allmän beskådan.

Bäst kanske att försöka hålla sig till den breda och väl uppkörda lagomvägen. Ingen kan väl fara illa av att titta på mina söta barnbarn?

Nu är hon storasyster! Alma med lillebror William.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Digital förlossning

  1. Tom Karlsson skriver:

    Fantastisk bild! Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s