En riktig veteran

När man börjat glänta på den dörr där det står ”Pensionsmyndigheten” kan det ju inte hjälpas att man ibland får för sig att man är veteran – att man varit med om ett och annat. Då är det nyttigt att träffa folk som Olle Borgencrona.

Det var vid pressträffen på Mörrumspremiären som mötet skedde. Vi journalister brukar samlas för att få lite information om fisket, käka ärtsoppa och förstås för att prata gamla minnen och jämföra erfarenheter. När man, som jag, varit med om ett trettiotal premiärer börjar man ju få lite perspektiv på saker och ting.

Men när Borgencrona träder in i salen blir det tyst på alla kaxiga uttalanden och vi böjer våra huvud i vördnad för ERFARENHETEN. Olle har varit med om alla premiärer sedan sportfisket startade i Mörrum! Det blir 71 stycken och därav kan den mattebegåvade dra slutsatsen att herr Borgencrona hunnit passera konfirmationsåldern för rätt länge sedan. Fast av hans sätt att ränna fram längs ån och hans analys av laxtillgången skulle man nog snarare gissa på 40 än på det dubbla – som han faktiskt firat för flera år sedan.

Man har ju själv varit ung; velat storma himlar och riva murar – men ibland tänker man att ungdomarna borde tänka en gång till innan de kommer med sina våldsamma utspel. I sportfiskets värld som i övriga livet går mycket i cirklar och de som varit med ett tag har hunnit se samma saker hända både en och två gånger. Det kan vara lönt att fråga folk som Olle Borgencrona innan man ränner iväg. Vis blir man av att leva länge och några visa råd har man alltid nytta av.

En så erfaren fiskare som Olle Borgencrona kan förstås fånga stora fiskar. Det gjorde han så bra i fjol att han vid pressträffen belönades med Abu:s vandringspris Storfiskaren. Det instiftades av Göte Borgström och går till den fiskare som fångat den största laxfisken på spinn i Mörrumsån under året. Olles segerfisk var en hybrid på 12,7 kilo som han fångade i pool 21 den 26 mars i fjol.

Abu:s marknadschef Olle Lidesjö delade ut vandringspriset Storfiskaren och en äkta guldrulle till en verklig veteran – Olle Borgencrona. (Foto: Svenne Andersson)

Annonser
Det här inlägget postades i Fiske. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s