Gratis stubbfräsning

Har du besvär av gamla stubbar på tomten? Då ska du få ett tips på ett enkelt och arbetsfritt sätt att bli av med dem. Enda förutsättningen är att det finns gott om vildsvin där du bor, men det gör det väl nästan överallt söder om Dalälven nuförtiden…

Du vet ju hur tråkigt det är med de gamla stubbarna som står kvar sedan du fällde asparna vid tomtgränsen för åtta år sedan? Du hade ju tänkt – men det är rätt dyrt att ta hem en firma som fräser bort dom.

Det blir mycket, mycket billigare att åka till Granngården och handla några kilo majs. Sedan strör du bara ner lite majs mellan rötterna. Vill du ha riktigt bra effekt kan du ta lilla planteringsspaden och påta ner majskornen lite djupare.

Sedan är det bara att vänta. Inom några få dagar kommer grisarna att ha gjort späntved av de gamla stubbarna. Fortsätter man att fylla på med majs så kommer dom att gräva upp rötterna också.

Kom nu bara inte och säg att det här bara funkar för folk som bor ute på bonnvischan. Vildsvinen är numera etablerade även i storstäderna som framgår av den här artikeln i Dagens Nyheter. I samma artikel nämns också att det skjuts 3000-4000 vildsvin i Berlin varje år. Fast då hör det förstås till saken att Berlin har jättestora parker, nästan skogar, innanför stadsgränsen.

Själv väntar jag med spänning på när de första grisarna ska rapporteras från Slottsparken i Malmö.

Det här har varit en stubbe, innan jag strödde ner lite majs mellan rötterna.

Annonser
Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s