Godis i Lübeck

Somliga saker måste man se för att tro att dom finns. En av dem är definitivt godishyllan, nej förlåt godishyllorna, på tyska megavaruhuset Citti. (Jo, dom stavar det så).

Efter att ha besökt Citti i Stralsund så ville vi se om godisavdelningen på Citti Lübeck var lika överväldigande. Det var den – och lite till… Det är hyllmeter, efter hyllmeter, efter hyllmeter med chokladgodis, marsipangodis, skumgodis, karameller, praliner och så vidare. Dessutom finns det en hylla med ”svenskt” godis – alltså kexchoklad, Dajm och Marabou mjölkchoklad. Och så finns det förstås en hylla med ”danskt” godis.

Ja, herreminje. För min inre syn kan jag se en tjänsteman från Folkhälsoinstitutet komma in på Citti, få syn på godishyllorna, bli högröd i ansiktet, ta sig för bröstet och falla död ner.

Slutligen kan vi konstatera att det snart är påsk, åtminstone i Tyskland. Här firar dom alla högtider länge och grundligt. När vi var i Berlin i början av november var det redan full julskyltning – och nu var hyllorna fulla med påskgodis. Visserligen är det nästan två månader till påsk, men ska man hinna äta sig igenom hela marsipanberget behöver man garanterat mera tid än så.

Massor av påskgodis. Sjävlklart, det är ju snart påsk – åtminstone i Tyskland.

Annonser
Det här inlägget postades i Ingen kategori. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s