Se upp för älghingstar

Efter många år på dagstidningar är jag mer medveten än dom flesta om att journalister inte kan allt – inte behärskar alla ämnesområden. Men det behöver inte vara någon nackdel. Faktiskt kan det vara en fördel att inte kunna för mycket, för då ställer man de frågor som (okunniga) läsare kan tänkas ställa. Om man har någon form av journalistisk grundskolning, eller åtminstone journalistisk instinkt, vill säga.

Det är uppenbarligen något som saknas i den unga generation journalister som nu sliter med svåra frågor som älgston, hjortkor, vildsvinshannar och vargmammor. Aldrig blir det så uppenbart som när de urbaniserade, Disney-manipulerade, men säkert ”djurvänliga” journalisterna ska skriva om djur och natur. Läs gärna bloggen på Jägareförbundets hemsida.

Varning: Älghingstar kan vara aggresiva under brunsten.

Eftersom jag är en tämligen lat person så återanvänder jag en text jag tidigare skrivit för MVF-Bulletinen som slutkläm:
Walt Disney lär ha varit en stor djurvän och naturfantast. Men han har dessvärre får en hel uppväxande generation att tro att djuren lever, tänker och fungerar som människor. Det är dags att ta upp kampen mot disneyfieringen i samhället. Ett stort ansvar vilar bland annat på jägarnas organisationer. Vi måste ut på dagis, i skolor och föreningar för att förklara hur naturen fungerar – på riktigt, vilket är ganska annorlunda mot Disneys värld.

Annonser
Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s